neděle 18. července 2010

Nedělní oběd-rajská omáčka, třešňový koláč

Tak jsem si tak říkala, že o víkendech bych se mohla aspoň trochu věnovat vaření.

Včera ráno jsem se probudila s lehkou kocovinou, takže nějaké vystávání u sporáku nepřicházelo v úvahu...Došlo tedy na špagety Aglio e olio. Zdálo se to tak snadné-dyk je to jen česněk, olivový olej a chilli paprička. Jde o jediné nespálit česnek!!!
No a co se nestalo, česnek jsem připálila-příšerný smrad, odporná chuť a olej na vyhození (jaká škoda). Nikdy předtím jsem česnek nepřipálila...a ano teď už opravdu vím, že připálený česnek=nepoživatelný česnek. No neměla jsem sílu to dělat znovu...takže špagety jsem prostě jen promíchala se studeným olej, opepřila a zasypala parmazánem....a bylo to mňam!

Dnes jsem vstala v deset (jsem ostuda) a vařit se mi nechtělo... Jenže můj drahý se jídla dožadoval!!! Prý by si dal polívčičku a pak něco dobrého. Samozřejmě na otázku co...se mi nedostalo žádné odpovědi. No nakonec jsme to dali dohromady...a domluvili se na rajské omáčce s knedlíkem. Vyhledala jsem recepty, nadiktovala, co je třeba koupit a Pajík vyrazil na nákup!!!

Omáčku jsem tvořila opět podle receptu Gurmánky Šárky. Pouze citronovou kúru jsem nedávala(neměla jsem bio citrón), ale kápla jsem pár kapek citrónu.A mnohem víc jsem sladila.K tomu jsem uvařila přední hovězí (pěkně libové)Jestli mě totiž něco děsí, tak tlusté maso v omáčce....člověk na to nevidí a pak to najednou má v puse a žaludek začne podivně rotovat a teď co honem udělat-vyplivnou (což né vždy lze) a nebo bez rozmyslu spolknou. Každopádně celé jídlo je zkaženo...prostě je po všem!
No a pak knedlíky...Hurá,hurá a hurá!!!!!!!!! Dnes se mi poprvé povedli. No babička dělá lepší, ale pro začátek jsem spokojená.Recept na knedlíky jsem požila tento: http://www.kuchyne.cz/vareni-a-stolovani/tradicni-ceske-knedliky-jak-na-ne-tipy-triky-recepty.aspx Nicméně jak jsem zjistila babička ho dělá dost podobně, leč malé odlišnosti tam jsou-příště zkusím a uvidíme.
Zde je výsledek...Omáčka nám zbyla i na zítra a už se těším jak bude hezky odleželá.



Po obědě byl třešňový koláč se skořicovou drobenkou (nějak se nemohu nabažit třešní). Recept byl podle blogu CHEZ LUCIE. Bohužel můj koláč byl bez vanilkové esence (tři obchoďáky a v žádném ji nemají). Příště bych ale dala víc třešní (měla jsem asi jen 400 g), což jsem se snažila vykompenzovat dávkou těsta, ale měla jsem dát ještě méně.

Žádné komentáře:

Okomentovat